Zanzibar titulka

Na ostrove Zanzibar sme počas 11 dní navštívili presne 30 hotelov, ktoré sa rozkladajú po celom pobreží. Prešli sme rezorty od juhovýchodných oblastí v okolí Jambiani a Paje, ktoré sa nachádzajú v blízkosti krásneho národného parku Jozani forest (žije tu endemický druh opice Gueréza Zanzibarská), cez dedinky Pingwe, Uroa a Pongwe. Našou základňou bola stredná časť východného pobrežia – Kiwengwa, ktorá bola skvelou voľbou z hľadiska dostupnosti a vzdialenosti od ostatných častí ostrova. Od oblasti Kiwengwa po severnejšiu dedinku Matemwe leží množstvo kvalitných hotelov, avšak 100% rezortov z nášho rebríčka nájdete na severe ostrova, v okolí dedinky Nungwi. Práve tu je najkrajšia časť pobrežia a keďže sme milovníkmi kvalitných pláží, Nungwi v našej “hitparáde” dominuje. Prišli sme na to, že na Zanzibare treba byť pri výbere dovolenky a hotela veľmi opatrný. Na východnom pobreží máme taktiež množstvo favoritov, ktoré môžeme s radosťou odporúčať aj náročným klientom, no ten “pravý Zanzibar” zažijete na severe ostrova.

1. Hideaway of Nungwi Resort & SPA

Je držiteľom prestížneho ocenenia “The Leading Hotels of the World”, ktoré je známkou toho, že patrí medzi hotelovú elitu. Hideaway of Nungwi je prepracovaný do detailov – vkusný dizajnový nábytok v africkom štýle, prekrásna upravená záhrada, fantastická kuchyňa s možnosťou ochutnávky africkej diviny (napr. krokodýl), luxusné SPA centrum a hlavne dokonalá pláž s bielym pieskom a tyrkysovou vodou. Odporúčame aj tým najnáročnejším dovolenkárom!

.

.

2. Diamonds La Gemma dell´Est

Je to jeden z najkvalitnejších hotelov na Zanzibare. Rezort je v miernom svahu a má veľkú rozlohu. Prvý pohľad na pláž a oceán vám okamžite vyrazí dych. Krásna tyrkysová voda, dokonalý biely piesok a najkrajšie mólo na Zanzibare s A la carte reštauráciou sú zárukou dokonalého zážitku. Diamonds La Gemma dell´Est má skvelý bazén priamo pri pláži a bohatú a dokonale upravenú šťavnatú záhradu. Približne 2 km od hotela je autentická dedinka Nungwi s obchodíkmi. Odporúčame aj tým najnáročnejším!

.

.

3. DoubleTree by Hilton Nungwi

Stredne veľký hotel (žiadna masovka) s úžasnou kľudnou atmosférou leží priamo v autentickej rybárskej dedinke Nungwi (5 minút chôdze). Príchod do hotela cez túto dedinku je, kvôli neupravenej ceste, trošku dobrodružstvom, no dotvára to autentickú atmosféru ostrova Zanzibar. Po príchode na recepciu Vás priateľský personál privíta koktejlom v kokosovom orechu a tradičnými čokoládovými cookies. Doubletree by Hilton Nungwi má jedinečnú pláž, ktorú zaraďujeme k jednej z tých najkrajších na Zanzibare. Odliv tu nie je taký výrazný, ako v iných častiach pobrežia. Každý týžden sa večera presúva na pláž za živej hudby miestnej kapely.

.

.

4. Royal Zanzibar

Royal Zanzibar taktiež patrí medzi našich obľúbencov! Hotel je zaujímavý svojím rozľahlým bazénovým komplexom a hlavne obrovským infinity pool-om s rozprávkovým výhľadom na Indický oceán. Má dve fantastické reštaurácie (hlavná a seafood), štýlový bar s krásnym výhľadom na oceán a hlavne – leží na najkrajšej pláži ostrova. Odporúčame aj náročnejším klientom!

.

.

5. My Blue

Menší boutique hotel s úžasnou kľudnou atmosférou. Je posadený v šťavnatej zelenej záhrade, priamo na prekrásnej pláži s bielym pieskom a tyrkysovou vodou. Hotel odporúčame klientom, ktorí majú radi kľud, ticho a potrpia si na kvalitu pláže. My Blue je ukážkou skvelého pomeru cena/kvalita a práve tu zažijete tú pravú chuť Zanzibaru.

.


.