Dovolenka na lodi má veľa výhod – počas jednej plavby vystriedate viacero destinácii, nemusíte neustále baliť a vybalovať kufre a vaša izba (kajuta) sa vezie vždy s vami. Za pomerne krátky čas vidíte kus sveta, no práve doba strávená v navštívenej krajine môže byť prikrátka na jej plnohodnotné spoznanie. Atmosféra počas plavby a luxusné služby výletných lodí vás ale určite presvedčia, že takýto typ dovolenky má viac plusov ako mínusov oproti tradičným pobytovkám. Prinášame vám výberovku plavieb v najbližšom období so službami slovenského sprievodcu a leteckou dopravou z Viedne (transfer z BA zabezpečený):

1. COSTA FORTUNA (skvosty Emirátov)

Termín: 26.2 – 4.3. 2016 (8 dní)

Atmosféra prvých plavieb starých talianskych parníkov v spojení s moderným vybavením a skvelými službami – to je Costa Fortuna! Itinerár februárovej plavby vás najprv zavedie z Dubaja až do hlavného mesta Ománu – Muscat, kde je cítiť orient na každom kroku. Určite navštívite Sultánov palác, Veľkú mešitu, alebo Royal Opera House. Ďalšou zastávkou je mesto na špičke severu Emirátov – Khasab. Vďaka pobrežiu podobnému škandinávskym fjordom získal Khasab prezývku “Arabské Nórsko”. Je to skvelé miesto na pozorovanie delfínov a môžete tu tiež stretnúť pašerákov amerických cigariet, ktoré tu vymieňajú za kozy. Pred návratom do Dubaja ešte zakotvíte v Abu Dhabi – len 50 rokov dozadu to bola malá rybárska dedina, dnes zelené a atraktívne mesto, ktoré vďaka zásobám ropy kvitne do krásy.

Costa Fortuna Cruise - Khasab 30 March 2014 (11)

Costa Fortuna v Khasabe

 

2. MSC OPERA (Kuba a západný Karibik)

Termín: 5.1.- 16.1. 2016 (12 dní)

Len nedávno renovovaná (júl 2015) MSC Opera bola dlhú dobu vlajkovou loďou švajčiarskej plavebnej spoločnosti MSC Cruises. Po celom dni kotvenia v Havane (Kuba) vyrazíte smerom na Jamajku, do prístavu v Montego Bay. Je to mesto dvoch tvárí: kľudná turistická časť z titulných stránok katalógov a MoBay – divoká, kostrbatá a autentická stránka mesta s chaoticky trúbiacimi autami. Georgetown, hlavné mesto Kajmanských ostrovov, je ďalšou zastávkou. Malé, čisté a bohaté mestečko, ako stvorené na romantické prechádzky vás dostane svojou plážou s bielym pieskom: “Seven Mile Beach”. Mexický ostrov Cozumel je príklad hrdej destinácie, ktorá aj napriek veľkému náporu turistov pôsobí stále panensky a nedotknuto. Je to jedno z najkrajších miest na potápanie na celom svete. Po spoznávaní krásneho kúsku karibiku padne vhod pár oddychových dní na polostrove Varadero (Kuba).

Georgetown a jeho “Seven Mile Beach”

3. CARNIVAL GLORY (karibský koktejl)

Termín: 19.2.- 28.2. 2016 (10 dní)

Loď postavená v roku 2003 má domovský prístav v Miami, odkiaľ táto februárová plavba štartuje. Half Moon Cay je prvým miestom, ktoré navštívite. Je to ostrov na Bahamách silno poznačený turizmom, ktorý spoločnosť Carnival dokonca vlastní. Hlavnou atrakciou je nádherná zátoka v tvare polmesiaca (odtiaľ názov). Po dni strávenom na mori priplávate k brehom ostrova St. Thomas – zelenému a hornatému prístavu Panenských ostrovov. Po ceste späť vás očaria snehobiele pláže koloniálneho San Juanu (Portoriko) a Grand Turk (Turks and Caicos). Táto plavba nie je o histórii a poznávaní, ale ponorení sa do sna, ktorým sú karibské pláže a tyrkysové lagúny.

CarnivalGloryInStThomas-1680x1050

4. CARNIVAL GLORY (západný karibik)

Termín: 25.3.- 3.4. 2016 (10 dní)

A opäť Carnival Glory, iný termín a iná trasa. Keďže je táto loď v Miami doma, plavba sa opäť začína tu. Tentokrát však vyráža smerom k mexickému ostrovu Cozumel, kde sa oplatí ponoriť do podmorského sveta. Ďalší deň vás už čaká Belize s výnimočnou prírodou, koralovými útesmi a pamiatkami z obdobia Mayov. Dlhý, ale veľmi úzky honduraský ostrov Roatan je mekkou potápačov a z jeho pláží odpadne nejeden cestovateľ. Grand Cayman je poslednou destináciou pred návratom do Miami. Dajte si koktejl na Seven Mile Beach a zanorte nohy do horúceho karibského piesku…

Roatan

Rušná pláž ostrova Roatan